Gadis Edisi Terhad eBook Ó Gadis Edisi Kindle -

Gadis Edisi Terhad [PDF / EPUB] Gadis Edisi Terhad Jasmeen, anak perempuan kepada Tan Sri Farhan Orangnya suka berdikari dan paling penting mempunyai hobi yang unik Dia mengumpul semua benda keluaran edisi terhad Cinta Dia sentiasa takut untuk meletak Jasmeen, anak perempuan kepada Tan Sri Farhan Orangnya suka berdikari dan paling penting mempunyai hobi yang unik Dia mengumpul semua benda keluaran edisi terhad Cinta Dia sentiasa takut untuk meletakkan komitmen lantas, cinta Iqmal ditolak mentah mentahFareez Ilham, anak yatim piatu yang dibesarkan oleh Gadis Edisi Kindle - sahabat baik arwah bapanya iaitu Datuk Ismadi dan bekas pemandu keluarga, Atuk Syed Orangnya amat setia dalam bercinta tapi sayang, cinta Gina kepadanya beralih arah kepada Iqmal tanpa diduga Kehadiran Jasmeen memberi sinar tapi siapakah Jasmeen sebenarnya Penjual kain Tukang kebun Arkitek landskap Pencinta sejati Dalam masa yang singkat, pertemuan demi pertemuan akhirnya membuahkan rasa cinta di antara Jasmeen dan FareezMereka bercinta tanpa Fareez menyedari Jasmeen ialah Fellah Delisya, bos Integrate Landscape yang selalu dikutuk dan anak kepada Tan Sri Farhan iaitu pelanggan terbesarnyaDugaan melanda dalam hubungan mereka apabila Fareez mengetahui identiti sebenar Jasmeen Mampukah sebuah realiti menepis hakikat sebuah cinta sejati Sebuah episod luka membuat Jasmeen memutuskan untuk memberi ruang kepada Fareez dan akhirnya dia terbang membawa sekeping hati lara ke New York I love you Fishy I love you too Cheesy.


10 thoughts on “Gadis Edisi Terhad

  1. says:

    Sweetnya Jasmeen Fareez Rasa nak teroka alam krypton mereka di Avillion Port Dickson Kisah cinta mereka mekar selepas Fareez menyedari Gina curang bersama lelaki lain Iqmal lelaki yang gagal meraih cinta Jasmeen hanya layak diangkat sebagai kawan beralih menyambut cinta Gina.Fareez kepada Gina happy birthday Gina I m letting you go We are over I hope you like the gift Your freedomCara Arkitek Modenreka meluahkan perasaannya amat kelakar Sanggup merendahkan ego belajar buat blog dengan Sweetnya Jasmeen Fareez Rasa nak teroka alam krypton mereka di Avillion Port Dickson Kisah cinta mereka mekar selepas Fareez menyedari Gina curang bersama lelaki lain Iqmal lelaki yang gagal meraih cinta Jasmeen hanya layak diangkat sebagai kawan beralih menyambut cinta Gina.Fareez kepada Gina happy birthday Gina I m letting you go We are over I hope you like the gift Your freedomCara Arkitek Modenreka meluahkan perasaannya amat kelakar Sanggup merendahkan ego belajar buat blog dengan nyamuk besar Lambat pula Jasmeen buka, Cik Pah terjah dulu blog iamcrazyjf.blogspot.com Ala cute sangat lepas publish nak nyorok muka bawah comforter sampai tahun depan ekeke Walhal Jasmeen buka baca pun tak Keesokkan hari baru Jasmeen baca masa kawan baiknya yang lepak dirumah terperasan nota Fareez Tapi itu pun diabaikan Jasmeen Dibiarkan Fareez tertunggu2 jawapan bagai cacing kepanasan Diusahakan cara lain pula dengan lebih berani walau ketar lutut Pastinya di alam krypton detik yang paling romantik sambil melihat matahari terbit Romantiknya Fareez.Fareez kepada Jasmeen Do you know that love does not consist of gazing at each other, but looking together in the same direction as what we do now Meen , will you make me happiest man alive Pada Fareez jawapan positif Jasmeen menggembirakannya walaupun sepatutnya dia dalam tempoh bersedih berpisah dengan Gina Yang dia tahu Jasmeen adalah bekas penjual kain yang diherdiknya di Biwanis dan part time tukang kebun Yang dia tidak tahu identiti sebenar Jasmeen suatu hari akan melukakan hatinya sehingga panggilan manis Fishy menjadi Fishy Fraud Bukan salah Jasmeen kerana dia adalah Fellah Delisya anak Tan Sri Farhan yang berdikari membangunkan syarikat arkitek landskap sendiri tanpa mengharapkan ehsan papa Cemburu buta juga hampir mengakhiri hubungan yang baru dibina Apa la nak dicemburukan pada Iqmal yang ternyata bertepuk sebelah tangan Tak percaya Jasmeen memang tak pernah ada perasaaan pada mana2 lelaki selain Fareez Sebulan juga Jasmeen gigih cuba kembalikan kepercayaan Fareez tapi Fareez masih dingin.Nasihat Derrick pada Fareez learn to appreciate what you have before time makes you appreciate what you hadKecewa dengan Fareez yang tak maafkannya, Jasmeen bawa diri ke US menyambung pelajaran.Luahan harapan Iqmal pada Jasmeen sebelum Jasmeen berangkat jgn terlalu lama menunggu orang yang menganggap kita sebagai pilihan kerana kita mungkin akan terlepas seseorang yang amat mengutamakan kitaLepas 2 hari Jasmeen ke US Barulah Fareez cuba memaafkan Jasmeen Tapi dia terlewat Mesej hanya dibaca setelah kehilangan Jasmeen Dijejaknya Jasmeen di US dengan bantuan Ferhad adik kesayangan Jasmeen Meen, saya sangat suka awak Bukan setakat cinta tapi suka sangat2 Saya nak awak Saya langsung tak fikir kalau saya hilang awak Saya rasa awak la satu2nya perempuan yang betul2 membuat saya rasa begitu bahagia Okey, terlebih keju sgt ke ayat saya ni Haha cheesy crazy.Jasmeen pada Fareez betul ke orang cakap cinta tidak boleh diukur dengan mengira sebanyak mana pasangan kita membuat kita ketawa tetapi dengan mengira sebanyak mana dia membuat kita tersenyum selepas kita menangis Terkelu Fareez nak menjawab Berjaya ker Fareez pujuk Cik Bunga Melur ni menerimanya semula Gadis edisi terhad novel ke 2 Rin Ahmad yang pasti tak mengecewakan Banyak flashback dibuat membuatkan kita perlu fokus apa yang di baca Ternyata itu cara RA menulis Dah tentu pembaca tak boleh baca lompat2 Kalau tak memanglah takkan faham keseluruhan cerita dan terlepas detik fishy cheesy Antara semua barang edisi terhad dalam GET, Cik Pah paling suka jagung edisi terhad Atuk Syed Hehe nakal sungguh Fareez mengena gadis edisi terhadnya Thumbs up untuk Rin Ahmad Cerita konglomerat yang dibawa masih memaparkan kisah golongan tersebut yang tidak kufur hakikat tapi ada unsur kufur nikmat iaitu isu yang diketengahkan adalah hobi Jasmeen mendapatkan barangan edisi terhad yang jatuh dalam kategori berbelanja secara boros Dunia arkitek juga diolah dengan begitu baik sekali Tak la pembaca dihidangkan dengan kisah cinta sahaja Cik Pah suka semua watak yang dihubung kaitkan dalam GET Bila nak bukukan cerita cerita mereka Lepas ni Jejaka edisi terhad boleh Wink wink


  2. says:

    Saya suka kisah ni dari awal sampai akhir cuma mula mula masa tiba2 je lps tu flashback terkejut jga,tapi kali ni tak rasa terganggu sangat dengan babak flashback masa baca Arluna iya terseksa jiwa raga.Cheesy Fareez,mamat ni memang cheesy lah dan kali ni saya izinkan diri saya gedik2 sket dgn watak hero jarang rasa gedik ni nak muncul dgn hero2 yg ayat manis ni manis tapi tak lah sampai tahap sakit gigi,bila bab merajuk ermmm dua kali tu tapi bila hati dah sayang nak merajuk lama2 po Saya suka kisah ni dari awal sampai akhir cuma mula mula masa tiba2 je lps tu flashback terkejut jga,tapi kali ni tak rasa terganggu sangat dengan babak flashback masa baca Arluna iya terseksa jiwa raga.Cheesy Fareez,mamat ni memang cheesy lah dan kali ni saya izinkan diri saya gedik2 sket dgn watak hero jarang rasa gedik ni nak muncul dgn hero2 yg ayat manis ni manis tapi tak lah sampai tahap sakit gigi,bila bab merajuk ermmm dua kali tu tapi bila hati dah sayang nak merajuk lama2 pon merugikan diri je suka masa walaupun tgh marah sempat lagi penuh kan bonet keta Jasmeen dgn jagung Honey Jean No.2 Jagung pon ada edisi terhad LOL Jasmeen,karakter dia memang ada kualiti heroin yang saya suka Cuma bab perincian,barang barang edisi terhad tu ada yg saya baca betul2 bagi faham nak amik info2 yg patut tapi byk jga yg sepintas lalu je tak reti sangat dengan benda2 Limited ni Suka sangat Suka


  3. says:

    Naskah untuk dilepaskan RM16.00 PM jeHigh expectation sebenarnya untuk novel kedua penulis ini Harapnya sama bagus atau lebih baik daripada Untuk Semua Dosaku.Memang terawang awang dan tergawang gawang dengan dunia ciptaan penulis ini untuk watak wataknya Aku tak teragak agak menobatkan the sweetest couple ever untuk Jasmeen dan Fareez Seperti menikmati gula gula kapas manis, cantik, indah, mengkhayalkan etc etcAku boleh terima dengan sususan plot tunggang terbaik USD TAPI Naskah untuk dilepaskan RM16.00 PM jeHigh expectation sebenarnya untuk novel kedua penulis ini Harapnya sama bagus atau lebih baik daripada Untuk Semua Dosaku.Memang terawang awang dan tergawang gawang dengan dunia ciptaan penulis ini untuk watak wataknya Aku tak teragak agak menobatkan the sweetest couple ever untuk Jasmeen dan Fareez Seperti menikmati gula gula kapas manis, cantik, indah, mengkhayalkan etc etcAku boleh terima dengan sususan plot tunggang terbaik USD TAPI.untuk GADIS EDISI TERHAD agak caca marba sebetulnya Mungkin ini trademark yang ingin dikekalkan oleh penulis editor penerbit naskah ini Bagi USD plot sebegitu perlu, mungkin atas alasan pemisahan jarak masa Tapi, bila babak yang dilandaskan masa yang sama, didirikan atas plot yang sengaja diselerakkan dalam naskah memang merimaskan for me Jika terlalu kerap menongkah arus tanpa alasan yang kukuh, lama kelamaan takut lemas di tengah lautan


  4. says:

    Ceritanya nice Yuni suka dengan perwatakan Fareez Memang itu yang diperlukan oleh Jasmeen untuk mengurangkan perlibatannya dengan hobi mengumpul barangan limited edition tu Nasib baik anak orang kaya Kalau tak, memang menangis tak berlagulah Meen.Cuma perlu dipotong markah sikit pada Fareez sebab dia merokok Yuni ni memang pantang orang merokok so sorry lah yek.Hubungan mereka berdua ni macam main tarik tali kata suka even don t know bila perasaan itu muncul tapi bila ada masalah tu, cub Ceritanya nice Yuni suka dengan perwatakan Fareez Memang itu yang diperlukan oleh Jasmeen untuk mengurangkan perlibatannya dengan hobi mengumpul barangan limited edition tu Nasib baik anak orang kaya Kalau tak, memang menangis tak berlagulah Meen.Cuma perlu dipotong markah sikit pada Fareez sebab dia merokok Yuni ni memang pantang orang merokok so sorry lah yek.Hubungan mereka berdua ni macam main tarik tali kata suka even don t know bila perasaan itu muncul tapi bila ada masalah tu, cubalah bawa berbincang Ini nak meunggu dan terus menunggu Pembac seperti yuni pun mulalah rasa macam nak pukul2 je bantal yang tidak berdosa itu.Again, sorry yek penulis Saya ni dari dulu diajar selepas A adalah B Lepas tu C sehingga Z Cara penulis olah cerita ni,sekejap A then F lepas tu tetibe je muncul scene 3A Otak yang lurus ni tak tercapai jalan yang berliku serta ada buat pusingan U turn maut itu Terpaksa baca dua tiga kali beberapa chapter baru faham Kalau sekali dua ok lagi Tapi ni memang majoriti olalalaSo rasanya itu je kot yang mengurangkan markah Yang lain ok rasanya Ok as boleh diterima lagi lah


  5. says:

    2.5 bintang Apa yang hamba suka tentang Gadis Edisi Terhad i Jalan ceritanya yang tidak dimonopoli klise Ya, sedikit sedikit itu lumrah, tiada masalah GET membawa sebuah kisah tentang si landscaper, Jasmeen dan arkitek hatinya, Fareez serta cubaan mereka untuk menekuni cinta yang mungkin nanti dapat membinakan sebuah mahligai bahagia Oh, siapa bilang kisah cinta orang orang kaya tidak menarik Malah pada hamba ia jauh lebih realistik Iyalah, mungkin hamba sendiri telah sedar betapa meng 2.5 bintang Apa yang hamba suka tentang Gadis Edisi Terhad i Jalan ceritanya yang tidak dimonopoli klise Ya, sedikit sedikit itu lumrah, tiada masalah GET membawa sebuah kisah tentang si landscaper, Jasmeen dan arkitek hatinya, Fareez serta cubaan mereka untuk menekuni cinta yang mungkin nanti dapat membinakan sebuah mahligai bahagia Oh, siapa bilang kisah cinta orang orang kaya tidak menarik Malah pada hamba ia jauh lebih realistik Iyalah, mungkin hamba sendiri telah sedar betapa mengarutnya seorang gadis biasa di Pearl of Borneo hendak bermimpi dipinang Yutaka Takenouchi Berjumpa saja tidak mungkin Haha.ii Hamba suka apabila seorang penulis berusaha untuk memperincikan bahan ceritanya Dari perkerjaan watak utama, subjek pelajaran mahupun latar tempat, penulis berjaya menampal ruang ruang kosong yang selalunya diterbelakangkan oleh babak babak romantis semata Tidak perlu terlalu mendalam seperti menulis ensiklopedia tetapi hamba suka apabila seorang penulis berusaha untuk me real kan jalan ceritanya dengan perincian seperti itu iii Meski hamba lebih gemar I Shot The Sheriff, Turn Your Lights Down Low, Could You Be Loved, Waiting in Vain dan Buffalo Soldier berbanding No Woman, No Cry tetapi hamba suka saja apabila nama Bob Marley dipetik dalam novel ini Okey, alasan macam tak berkaitan sangat tapi bolehlah ya Hehe Apa yang hamba tidak suka tentang Gadis Edisi Terhad i Sebuah layar cuma perlukan pelakon yang bagus untuk watak protagonis tetapi perlukan pelakon yang lebih hebat untuk watak antagonis Dalam visual akhir, seorang antagonis perlu tampak semulajadi dan benar tanpa kekakuan dan kepura puraan dalam lakonannya Itu pandangan peribadi hamba dan GET tidak membuat hamba merasa si antagonisnya adalah seorang pelakon yang hebat melainkan pelengkap muka surat kosong sahaja ii Seperti nombor dua di atas, hamba katakan sekali lagi bahawa hamba suka perincian tetapi Hah, ada tapinya ya Tidak perlulah terlalu berlebihan menjenamakan semuanya sehingga ke pakaian tidur sampai jenama kopi Perlu tapi tidak setiap masa Jangan fikir cinta dan benci saja punya jurang yang dekat Informatif dan menjengkelkan juga sama Huhu.iii Mungkin hamba akan lebih menikmati GET jika ia dinipiskan sedikit dengan membuang beberapa bahagian di tengah yang hamba fikir agak leret Dan ya, watak Diya tidak perlu diwujudkan langsung Di dunia serba canggih dan maju ini watak antagonis terutamanya perempuan dalam novel tempatan pun perlukan sesuatu yang baru dan lebih segar dari terus dibayangi klise semata Merompak bank pun boleh pakai kad sim sekarang Eh, tak ada kaitan P


  6. says:

    Dah setahun buku ni dalam simpanan ML tapi x baca sejujurnya, ML beli buku ni sebab ramai orang ckp best kalau ikukan blurb dia tu. sungguh ML x beli x mampu beli jiwa ML walaupun dianya RIN AHMAD 1st impression ML, tentu kisah tentang obsesnya si Jasmeen ni pada barangan ber edisi terhad ML nak baca kalau cerita, how she become GET bknnya pasal benda2 yg dia suka who is she actually sampai boleh dilabelkan sbg GET tulah sebab terperam jer kat atas meja tu sampai Arluna yg ML habis Dah setahun buku ni dalam simpanan ML tapi x baca sejujurnya, ML beli buku ni sebab ramai orang ckp best kalau ikukan blurb dia tu. sungguh ML x beli x mampu beli jiwa ML walaupun dianya RIN AHMAD 1st impression ML, tentu kisah tentang obsesnya si Jasmeen ni pada barangan ber edisi terhad ML nak baca kalau cerita, how she become GET bknnya pasal benda2 yg dia suka who is she actually sampai boleh dilabelkan sbg GET tulah sebab terperam jer kat atas meja tu sampai Arluna yg ML habiskan dulu dah lama kot.Ohmai..mai..mai. Ade Arluna n Johan dlm cerita ni Walaupun sedikit Tp, oklah Sayang Nya ML dah kenal NIna n Johan sblm kenal Meen Kalo x, sure ML teruja nak baca kisah Nina n Johan niBagi ML, Rin Ahmad berjayakah jugak wujudkan watak GET dlm diri Meen tanpa perlu melihat hobi dia yg melampau itu Mana nak jumpa kot anak org kaya x kisah dilabel sebagai tukang kebun Susah nak cari kot perempuan yg ada segala galahnya tetap tetap bersederhana tanpa dinilai dr hobi dia yg satu Dan pd Fareez pula, memang Meen sukar dicari Susah nak dpt stok gadis mcm tu Cuma, sampai habis cerita, Fareez x tahu, apa kejadahnya si Jasmeen ni boleh ada kat Binwanis tu Apa pengakhiran kisah si Nyamuk Besar tu Kesian pd Mona kan Kekasih dirampas si Diya Bila cik penulis bercerita tentang Avilion tuterus ML teringin nak pergi Giler x best Tahap mabuk kepayang Fareez Jasmeen ni, okey lah Rasa mcm matang sengal cover2 shy2cat gitu Tp Tulah Mcm kelakar Pulak. Mcm pas2 batten Pulak si Iqi dan Fareez Tp, boleh tahan jugak bila si Fareez ni cemburu dan meradang Paling x tahan bila isu rumah yg terjual tu Hushkkkkk Mmg nasib baik.Apapun Oklah novel ni ML suka Rasa mcm diorang berdua ni couple tahun 90 an pun ada Tp sweet doh. Dgn copoun bagai Tp kisah pasal blog tu reman me pd someone lah Hahahha


  7. says:

    Capai novel ni daripada rak buku untuk dibaca dengan harapan cuti tidak akan menjadi bosan Dan yeay Saya pilih buku yang tepat sebab tidak menghampakan saya Suka dengan pasangan Fareez Jasmeen Memang sweet Antara babak yang saya suka ialah masa Fareez dapat tau siapa Jasmeen sebenar Bukan main lagi Fareez bengang siap hack keja2 Jasmeen Adoyai si Fareez ni. Apapun,memang puas hati dengan buku ni.


  8. says:

    4bintang bersinar2 Fareez Jasmeen mmg sweet sgt Jalan cerita okay Konflik pun xbyk Dan yg paling saya suka, hubungan kekeluargaan Jasmeen Ferhad Memang nampak mesra Bukan2, terasa kemesraannya Memandangkan ini karya pertama Rin Ahmad yang saya baca, insyaAllah saya akan baca karya Rin Ahmad yg lain Saya xnak ulas mengenai jalan cerita Sebab, novel romantik selalunya saya baca sebagai guilty pleasure saya Bukan saya xska buku yg sarat meruntun jiwa Tapi saya lebih suka yg berunsurkan 4bintang bersinar2 Fareez Jasmeen mmg sweet sgt Jalan cerita okay Konflik pun xbyk Dan yg paling saya suka, hubungan kekeluargaan Jasmeen Ferhad Memang nampak mesra Bukan2, terasa kemesraannya Memandangkan ini karya pertama Rin Ahmad yang saya baca, insyaAllah saya akan baca karya Rin Ahmad yg lain Saya xnak ulas mengenai jalan cerita Sebab, novel romantik selalunya saya baca sebagai guilty pleasure saya Bukan saya xska buku yg sarat meruntun jiwa Tapi saya lebih suka yg berunsurkan romantik komedi gitu Santai Bila ada mood nak menangis, baru saya cari buku yg berat, sarat Mcm karya Siti Rosmizah Jadi, jalan cerita predictable, konflik2 ringan Yes please, sign me in Semua watak dlm cerita nie ada peranannya kan Xde yg wujud dan last2 kita persoalkan Apakah Hehe Setiap org wujud kerana mereka perlu Even watak tempelan pun menambahkan rencah A job well done buat Rin Ahmad Jasmeen watak yg plg saya suka Wanita yg berdikari Bila dia buat keputusan pun reasonable Setia pada yg satu Xpernah bercinta sbb nak bercinta dgn yg btol2 bg rasa secukupnya pada dia Cuma 2la, hobi mengumpul barang limited editions 2 agak melampaula kan Ayuhla bersederhana Puan Jasmeen Fareez ermm. Mula2 rasa dia nie kasar sket Pas2 romantika bergula potong kaki Tapi xboleh blah bila hal remeh iqmal tp hukum Jasmeen sampai mcm 2 skali Pada saya yg lepas 2 lepasla Semua org ada masa lampau Tp masa lampau 2 xdefine siapa kita hari nie When you love somebody, accept her please Dah sah2 Iqmal tue bertepuk sebelah tangan So, please move on emo pulak daku Satu lagi minus point utk Fareez adalah, perokok Saya xska lelaki perokok Sori Fareez, saya xleh fall in love with you Iqmal I will definitely run 2 you Haha To be madly loved by someone is a girl dreams Gina gucci Kaya tp xjahat tepuk tangan. Diya padan muka ko Ferhad u rock Okay, sekian Nak korek buku lain plak


  9. says:

    Cheesy Fareez and Fishy Jasmeen. thought it was a rebound relationship but it is true love after all. who cares if its not at the right time. the right person will come and stay. fight for it. and tadaa cheesy crazy loves his fishy fraud so much. enjoyed reading this book alot. so many cheesy moments. how would a guy do all the cheesy stuff to her girl. the 5 coupons. the avillion krypton. i really love the krypton avillion part. watched the sunset near the avillion but not the su Cheesy Fareez and Fishy Jasmeen. thought it was a rebound relationship but it is true love after all. who cares if its not at the right time. the right person will come and stay. fight for it. and tadaa cheesy crazy loves his fishy fraud so much. enjoyed reading this book alot. so many cheesy moments. how would a guy do all the cheesy stuff to her girl. the 5 coupons. the avillion krypton. i really love the krypton avillion part. watched the sunset near the avillion but not the sunrise. RA is officially one of my favorite authors edit 25.02.2014 changed from 4 to 5 because i just love RA XD


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *