Pengantin Ekspres PDF ß Paperback


10 thoughts on “Pengantin Ekspres

  1. says:

    Announcement before review N nak jual buku ni for RM8 Pada sesiapa yang berminat boleh lar PM N rasa frust sangat dengan cerita ni sebab plot yang menarik ini gagal disampaikan dengan baik Dari gaya penulisan dan pembentukkan karakter N ingatkan ini hasil karya penulis baru tapi rupa rupanya tidak Pada pendapat N penulis seolah olah tak boleh nak decide sama ada nak sampaikan cerita ini from first person POV atau third person Hasilnya ia bercampur aduk dan mengelirukan Boleh dikatakan setiap perenggan akan diikuti dengan beberapa perenggan detis hati kecil seorang karakter Tak cukup dengan itu at times rasa macam tiba tiba penulis punyer POV pun dimasukkan dalam cerita Macam dalam cerita Gossip Girl alih alih suara GG tu timbul di tengah tengah cerita


  2. says:

    Pengantin express tgk tajuk mmg saya terfikir tentang kahwin paksa Jujur mmg saya tak terasa nak beli Buku ini saya dapat pasal ada seorang customer terlebih beli buku ni dan ajak saya swap dgn salah satu buku yg saya jual Disebabkan dia adalah customer yg baik saya pun bersetuju utk swap buku baru dengan buku baruDah lama tersimpan tiba2 semalam terasa nak baca Memang rugi selama ni saya tak baca dan biarkan tersadai di rak pending Cerita tentang Rayyan yang jatuh cinta dengan Aleya walau mengetahui Aleya telah bertunang Setiap pelawaan Raiyyan utk mendekati Aleya ditolak mentah2 Sehinggalah Aleya putus tunang dan Rayyan dengan pantasnya masuk jarum Dan mmg jodoh telah tertulis buat mereka lalu terjadilah pengantin express walau ramai berprasangka dengan Aleya kerana Rayyan yg terkenal dengan sikap buaya dan kaki mabukApa yg menarik cerita ttg keluarga Rayyan Sehingga akhirnya barulah terlerai semua misteri tentang keluarga Raiyyan yang langsung tidak menitik beratkan didikan Islam Nak tahu kenapa kena lah baca Cerita yg sangat dekat dgn saya kerana pernah mengenali seorang teman yg hidup seperti Rayyan dan keluarganya Saya bagi 5 kerana jalan cerita yang sarat dengan pengajaran dan ilmu Terima kasih untuk penulis yg baru pertama kali saya baca karyanya Bravo


  3. says:

    alhamdulillah tamat sudahcerita yg best u all boleh bacammg pengantin ekspress hahahhahakisah aleeya yg putus tunang yg mana tarikh pernikahannya hanya lagi 2 minggu azlan tunang yg curang kena tangkap basah kesian aleeyarayyan si palyboy yg sudah jatuh cinta terhadap liya kuciwa dgn pertunangan liya tapi harapan kembali berbunga setelah mengetahui pertunangan liya sudah putus mengatur strategi untuk memiliki liyarayyan meminang liya dan demi menyelamatkan maruah keluarha liya menerima rayyan walaupun dia tahu siapa rayyan sebenarnya seorang palyboy kaki minum tiap2 ke kelab tapi liya percaya pada jodoh ketentuan tuhan nak2 pulak ayah liya menerima rayyan pelik mmg pelik kerana mak ayah liya sangat alim hurmmm kesabaran liya di uji tapi sebagai isteri liya sangat sabar2satu persatu keburukan keluarga rayyan terbongkar tapi liya tetap meneria dgn hati yg tebuka kerana dia sudah cintakan rayyan dan ingin membawa rayyan ke pangkal jalansebuah cerita yg menarik dan boleh membuka mata dan minda kita untuk berfikir mencari jawapan kepada tiap persoalanyg pasti happy endinghappy reading u allmembaca dgn hati menilai dgn akal


  4. says:

    Liya n Rayyan Such sweet couple Rayyan yg suka mengusik Liya yg pantang diusik Resepi lengkap dlm sebuah perkahwinan Sy suka cara penulis mewujudkan konflik yang 'lembut' Tidak mendera hakal pikiran saya I love Rayyan and i like how Rayyan change for the better However kadang2 I don't like the way Liya acts She's suppose to be the one leading Rayyan tp dgn sikap cemburu n kdg2 baran n kdg2 tak fikir panjang meletakkan MY RAYYAN in a very difficult situation N I especially like it bila Rayyan kt dia tk kisah bila Mak Long kt dia jahat coz mmg dia jahat dulu It would seem that he accept n remember who he was n by being this way he will always find better ways to improve himself Good for u My Rayyan All in all I love this book After missing my reading feel for uite sometime this book manage to bring back my feel A keeperOh yeah Even though this book has many2 monolog which I usually hate it doesnt bother me at all because if those parts went missing I wouldnt have love Rayyan that much


  5. says:

    Jalan cerita best tapi cara penceritaan kurang menyengat Penggunaan bahasa yang terlalu sempoi dan agak kurang kena Kadang kadang selingan babak yang terlampau tiba tiba Tapi jalan cerita memang sangat awesome Lain daripada yang lain Tak pernah baca lagi


  6. says:

    tahniah buat penulis citer niku sk sgtkisah yg bukan kliseperkahwinan liya gadis yg tinggi nilai agamanya vs rayyan si playboy yg terumbg ambingmmg bestkonflik keluarga dgn perkahwinan campurjln citer sgt ohsemtahniah#moga cik penulis lekas sembuhaamiin


  7. says:

    Done reading this book Cerita yg okey cuma kenkadang kompius sbb gaya penceritaan yg beza skit dr novel2 But i enjoy it


  8. says:

    Cerita yg ringan and simple But still ad sedih2 dye Maybe a jer emo sangat Tp serious cerita ni romantic and sweet X rugi beli Santai jer baca Xder stress2 Hahaha


  9. says:

    citer ni bestsy suka cara rayyan lamar aleeyasy suka idea writerkita blh lihat bagaimana seorg yg tiada pegangan hidup berubah ke arah kebaikandan bagaimana dlm diam dia membimbing isteri nya ke arah yg diredhai oleh Nyadan akhirnya bagaimana si isteri teruja melihat si suami menjd muslim sejatisy juga suka dgn cara hero and heroin menangani masalah dgn keluarga mereka dan keluarga si suami yg telah tersasar jauh dari landasannyaperbezaan pegangan hidp bukan lah penghalang kepada ikatan kekeluargaan antara anak dan ibu bapanya tetapi bagaiman kita mengeratkan silaturrahim itu dan juga membimbing mereka kekehidupan yang lebih diredhaioverall mmg best


  10. says:

    Kahwin campur dlm islam x salah asalkan agama Islam sebagai pegangan Byk pengajaran dlm cerita ni Tangungjawab sbg anak Isteri menantu dan hamba Allah swt Karekter Aleeya bg aku sgt menarik sbb kelembutan dan kesabaran dia akhirnya kemenangan berpihak kepadanya bestnya kalau aku pun seorang penyabar dan lemah lembut


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Pengantin Ekspres [PDF / EPUB] Pengantin Ekspres Dia sebenarnya mahu berubah tetapi mesti ada pendamping setia yang sabar menemaninya iaitu seorang perempuan bergelar isteri Itulah azam lelaki yang bernama Rayyan Latar belakang keluarga yang tidak l Dia sebenarnya mahu berubah tetapi mesti ada pendamping setia yang sabar menemaninya iaitu seorang perempuan bergelar isteri Itulah azam lelaki yang bernama Rayyan Latar belakang keluarga yang tidak langsung mempedulikan hal hal agama membuatkan dia menjadi anak yang liar dan suka berpeleseran tetapi dalam hati dia sebenarnya mahu kembali ke pangkal jalan Lalu dia mencari calon isteri yang berpendidikan agama yang boleh membimbingnya untuk mengenali ALLAHAleeya bukan calang calang orang seorang yang teliti dan pemilih dalam hal hal bakal suami Apabila berjumpa dengan Rayyan daripada perasaan benci sudah bertukar menjadi sayang Apa salahnya dia beralah atas dasar cinta dan kasih sayang Walaupun digelar Pengantin Ekspres dan dituduh sudah terlanjur Aleeya tidak peduli lagi kerana dia sudah nekadNamun bukan senang untuk Rayyan berubah apatah lagi mamanya Puan Sarah tidak merestui perkahwinannya Dia mahu isteri Rayyan hidup sosial dan bebas seperti kehidupan mereka sekeluarga Bagaimana Rayyan menghadapi mamanya yang garang itu Kenapa Aleeya tetap bersabar dengan perangai suaminya yang punya ego setinggi Gunung Himalaya ituAku kenal dia pun tak dia lagilah tak kenal aku tiba tiba aje ajak aku kahwin Mentang mentanglah aku baru putus tunang dan tak jadi kahwin dia ingat aku ni apa AleeyaBertuah kahwin dengan anak pak alim ni Marah pun suara lembut aje Tak berani nak tinggikan suara dengan suami sebab berdosa Kalau perempuan lain mesti dah jadi singa sebab melihat suami berkepit dengan perempuan lain Hehehe Rayyan.

  • Paperback
  • 528 pages
  • Pengantin Ekspres
  • Pitteriah Abdullah
  • Malay
  • 08 August 2016